НОВИНИ

Навръх 100-годишнината на футбола в Червен бряг, "Партизан" се включва в дарителска кампания

partizan1

 

На 8 септември спортната общественост в Червен бряг ще отбележи 100 години организиран футбол в града. Вековният юбилей ще бъде отпразнуван с редица прояви, кулминацията на които ще бъде футболната среща между отборите на "Партизан" (Червен бряг) и "Янтра" (Габрово). Освен двубоят от 5-ия кръг на шампионата в Северозападната Трета лига, от Община Червен бряг са предвидили още официално представяне на книга за 100-годишнината на футбола в общината, както и церемония по награждаването на изтъкнати футболни деятели. Всички прояви ще бъдат включени в програмата на "Червенобрежки панаир 2018".

 

gg

 

В навечерието на юбилея, ръководители, играчи и привърженици на "Партизан" ще подкрепят благотворителната инициатива за събиране на средства за извършване на животоспасяващо лечение на 33-годишен съгражданин. Преди 6 години Георги Гергов е диагностициран с тежкото заболяване "Мозъчен тумор". След хирургическа намеса, туморът е отстранен и Георги се възстановява напълно. Миналата година, след профилактичен преглед, тежката диагноза е поставена отново. През последната година младият мъж, баща на 8-годишно момиченце, преминава редица процедури на лъчетерапия и химиотерапия в България, които не дават резултат. През миналия месец е установено наличието на нови два тумора и разрастването на основния, което принуждава близките му да потърсят мнение и лечение в чужбина. След консултация в турска клиника в Истанбул, Георги получава надежда, че може да бъде спасен, но лечението е финансово непосилно за семейството му. Всеки месец ще бъдат нужни 5000 евро/10 000 лева за химиотерапия, като турските лекари прогнозират двугодишно лечение. Сумата, която е нужна за лечението е 120 000 евро.

От ръководството на "червенобрежкия" клуб информираха, че приходите от закупените билети за срещата със състава на "Янтра" (Габрово) ще бъдат преведени по сметката на Георги Гергов. Освен това, от клуба са предвидили поставянето на кутии на входа на стадиона, чрез които всеки желаещ ще може да дари средства за лечението на Георги. Футболистите и ръководителите на отбора също ще помогнат с лични средства.

Ако и Вие желаете да се включите в благородната инициатива, можете да помогнете чрез дарение по следните сметки:

Дарителска сметка:
Банка ДСК
IBAN: BG70STSA93000025463076
STSABGSF
Георги Валентинов Гергов

PayPal: paypal.me/GeorgiGergov85
Email: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Share

С ПОДКРЕПАТА НА

ПАРТНЬОРИ

СНИМКИ

ВИДЕО РЕПОРТАЖИ