НОВИНИ

МФК "Партизан" спечели предварителната си група и влезе в елита на "Лига София"

 

Отборът по футзал на ФК "Партизан" - МФК "Партизан 2010" премаза конкуренцията в своята предварителна група в турнира "Лига София" и спечели промоция за елитната група. В последния кръг от първата фаза, играчите на "Партизан" надиграха безапелационно коравия тим на "ПКФК" с 6:2 и заслужено завършиха на върха в класирането. 

Тимът на МФК "Партизан 2010" е съставен от играчи на футболни отбори от Община Червен бряг, като в състава попадат бившите играчи на "Партизан" (Червен бряг) Велизар Славков, Иван Хинов, Ивайло Славков, Николай Диков и Василен Петров; Иван Боянов от отбора на ФК "Светослав" (Лепица), Цветелин Тончев от ФК "Искър" (Чомаковци), Денислав Динов, Георги Христов и Николай Рагьовски от ФК "Спартак" (Койнаре), както и Васил Маринов, Димитър Врачев и Иван Малчев. 

Днешната среща с "ПКФК" започна много оспорвано, като в първите минути съставеният предимно от юноши на столичния "Левски" тим на "ПКФК" създаде няколко добри ситуации пред вратата на Иван Малчев. В тези минути бранителите на "Партизан" играха изключително съсредоточено и не позволиха на домакините да стигнат до гол.

Футболистите на "Партизан" заложиха на активна преса и постепенно изнесоха топката в предни позиции, а атаките пред вратата на "ПКФК" зачестиха. Удари на Боянов, Динов и Диков бяха отразени със сетни усилия от Иванов. 

"Партизан" поведе в резултата в 12-та минута, когато Денислав Динов бе изведен по левия фланг на атаката и реализира в далечния ъгъл за 1:0.

Домакините отговориха с 2 хубави удара към вратата на "Партизан", отразени от бранителя Ивайло Славков и вратаря Малчев.

До края на частта "Партизан" реализира още едно попадение чрез Николай Диков, а нови удари на Боянов, Динов и Ивайло Славков бяха избити от Иванов. От другата страна на терена, самооотвержената игра на целия тим на "Партизан" не позволи на домакините да реализират нито 1 попадение, в множеството създадени положения пред Малчев.

През втората част "Партизан" заигра още по-уверено и ефективно. В атака Боянов, Диков и Велизар Славков наложиха сериозен натиск на противниковите състезатели, а с опасните си пробиви Денислав Динов и Василен Петров допълнително затрудняваха ситуацията за бранителите на "ПКФК". В защита Ивайло Славков и вратарят Малчев изградиха истинска стена за съперника и с хладнокръвните си действия обезвериха напълно нападението на "ПКФК".

Иван Боянов отправи няколко много хубави удара по посока вратата на Иванов, но на 2 пъти вратарят се оказа последна преграда пред гола, а веднъж топката се отби в напречната греда. Все пак, в 32-та минута, Боянов реализира с техничен удар в долния десен ъгъл на вратата на "ПКФК". 

В 35-та минута Василен Петров реализира 4-то попадение за "Партизан" с елегантен удар под плонжа на Иванов, а само минута по-късно Боянов изстреля истински снаряд и реализира в горния десен ъгъл с удар от 30 метра.

Пет минути преди края на мача, домакините реализираха за 1:5 след точен удар на Кръстев, но още в ответната атака Иван Боянов оформи своя хеттрик с нов силен удар, този път в долния десен ъгъл.

В последната минута на мача Димитров вкара втори гол за "ПКФК", с който оформи крайния резултат в мача - "ПКФК" 2:6 МФК "Партизан 2010".

Със спечелените 3 точки, "Партизан" събра пълен актив от 18 точки и заслужено приключи годината на 1-во място в предварителна група G. В останалите срещи "Партизан" надигра последователно "Ювентус" (5:0), "РТФК" (12:4), "ПКФК" (6:5), "Ювентус" (6:1) и "РТФК" (8:0).

Може да следите срещите на отбора на фейсбук страницата на МФК "Партизан 2010", намираща се на адрес: https://www.facebook.com/mfkpartizan2010sf .

 

Share

С ПОДКРЕПАТА НА

ПАРТНЬОРИ

СНИМКИ

ВИДЕО РЕПОРТАЖИ