НОВИНИ

Николай Христов: Отборът на "Червен бряг" има огромен потенциал

 

Николай Христов е роден на 25.12.1981г. Футболната му кариера започва в отбора на ПФК „Белите орли” (Плевен), с който подписва първия си професионален договор през 2003г. Вратарят се състезава за кратко в тимовете на ФК „Левски” (Левски) и ФК „Мария Луиза” (Лом), преди да подпише с „Чавдар” (Бяла Слатина).  С „белослатинския” клуб Христов  изиграва много силен сезон 2005/2006, помагайки на отбора за промоцията му в професионалния футбол.

Със силните си игри, вратарят привлича вниманието на ръководството на ПФК „Спартак” (Плевен) и в последствие подписва с „плевенския” тим. Преотстъпен за един полусезон на отбора на „Ситомир” (Никопол), Христов се завръща в „Спартак”, където играе до края на сезон 2011/2012.

През лятото на 2012г. ръководството на ОФК Червен бряг стартира преговори с вратаря и, в последствие, го привлича в състава.

От началото на сезона Николай Христов се утвърди като един от лидерите в отбора на ОФК Червен бряг и е с голям принос за прогреса на футболния тим.

Опитният вратар даде интервю специално за клубния сайт, след гостуването в Трявна, спечелено от ОФК Червен бряг с 3:0.

- Здравей, Ники. Честита победа! Пристигна в отбора на ОФК Червен бряг през лятната пауза. Как се чувстваш тук?
- Благодаря! Пореден силен мач на нашия отбор и заслужено постигнахме четвърта поредна победа. Чувствам се отлично в отбора на „Червен бряг”, работи се на прилично ниво и има добра организация – в лицето на старши треньора и председателя на клуба. Всичко, от което имаме нужда е подсигурено и се извършва редовен и нормален тренировъчен процес, което за мен е в основата на успехите ни.

- Преди трансфера в „Червен бряг”, имаше възможност да продължиш кариерата си в професионалните групи с отбора на „Спартак” (Плевен). Какво те накара да избереш настоящия си клуб? Съжаляваш ли за избора си?
- Да, наистина можех да остана в професионалната група, но ред причини ме накараха да напусна отбора на „Спартак 1919”, които не бих искал да коментирам сега. Важното е, че според мен направих правилния избор и не съжалявам.

- Вече спечели първия си трофей с екипа на ОФК Червен бряг – този от турнира за купата на Община Червен бряг. Има ли потенциал отборът за спечелване на ново отличие? Въпреки отпадането от турнира за Купата на България, тимът продължава успешното си представяне в турнира за Купата на АФЛ и в първенството на Северозападната В група. Какви са шансовете за спечелване на някой от двата турнира според теб?
- Радвам се на всеки един трофей и останах приятно изненадан от спечелването на поредния такъв още с идването ми в отбора. За мен отборът на ОФК Червен бряг има огромен потенциал, който с всеки изминал ден върви във възходяща линия. Вярвам и се надявам да печелим всяка една среща и да спечелим още отличия. Според мен имаме сили да играем и да се борим за всяко отличие.

-  Предстои мач с отбора на „Локомотив” (Мездра), сочен предварително за фаворит за спечелване на групата. Преди броени дни двата тима се срещнаха в мач от турнира за Купата на България. Ти направи много силен мач, но въпреки това, ОФК Червен бряг загуби и бе отстранен. Сега „Локомотив” гостува в Червен бряг. Мислиш ли, че този път ще се противопоставите по-добре на съперника?
- Да, наистина, за купата загубихме от много стойностен отбор, какъвто е „Локомотив” (Мездра), но този отбор е граден с години и в него има отлични футболисти, които имат доста професионални срещи зад гърба си. Нормално е този отбор да е сред лидерите в групата, а догодина и да е в професионалната лига, но със сигурност ще срещне трудности при гостуването си на градския стадион в Червен бряг.

- Много добро впечатление оставяш с отношението си към младия вратар Цветомир Георгиев. Вратарският пост винаги е бил невралгичен за „червенобрежкия” тим. Стигна се до там през миналите сезони за резервни вратари да бъдат викани полевия състезател Ивайло Славков, както и младият Георгиев. Отборът не разполага с треньор за вратарите, което неминуемо води до лоши резултати в този аспект. Откакто ти си в тима обаче Георгиев вече може да разчита на професионалните ти съвети и често, по време на тренировките, може да бъдеш видян в ролята на негов наставник. Как приемаш тази роля и какво мислиш за младия си съотборник?
- Опитвам се да помагам на младите футболисти в клуба, още повече на младия вратар Цветомир Георгиев. Вярвам, че след време той ще бъде мой достоен заместник. Мисля, че има на какво да го науча и да му помогна за правилното развитие.

- В тази връзка, кой беше твоят първи треньор? На него ли дължиш страхотните си умения?
- Имал съм много треньори през годините и винаги съм се опитвал да взема от всеки от тях по нещо. Мисля че до известна степен съм успял да го направя.

- Феновете на отбора знаят твърде малко за живота ти извън футболния терен. Би ли споделил нещо повече с тях?
- За живота ми и затова какъв съм няма да коментирам – има достатъчно хора, които ме познават и могат да ме оценят. Аз вярвам, че съм добър и скромен човек и винаги, когато мога да помогна, го правя с каквото мога.

- Какво би пожелал на феновете на ОФК Червен бряг?
- На феновете на отбора пожелавам да са все така верни и истински и да се множат с всеки изминал мач.


Интервюто взе Ивайло Славков

{fcomment id=321}

Share

С ПОДКРЕПАТА НА

ПАРТНЬОРИ

СНИМКИ

ВИДЕО РЕПОРТАЖИ