НОВИНИ

ФК "Червен бряг" победи с 2:0 при визитата си на "Чавдар"(Бръшляница)

Отборът на ФК "Червен бряг" победи домакините от ФК "Чавдар"(Бръшляница) с 2:0 в среща от последния, 13-ти кръг на есенния полусезон в Плевенската А ОФГ.

Двубоят, който ще се запомни най-вече с многобройните съдийски грешки, бе изпълнен с груби нарушения, наказани от главния съдия със 7 жълти картона.

Срещата започна добре за домакините, които осъществиха няколко скоростни атаки, но нямаха късмет в завършващата фаза. След първоначалното стъписване в редиците на ФК "Червен бряг", гостите постепенно изнесоха играта в по-предни позиции, което веднага даде резултат. В 20-та минута на срещата, момчетата на Илиян Здравков успяха да реализират първата си по-сериозна възможност. Попадението отбеляза ветеранът Крум Първанов, който изигра поредния си силен двубой за тима на "Червен бряг".

След попадението домакините упражниха силен натиск, не и без помощта на съдийската тройка, но до гол в тяхна полза така и не се стигна. Вместо това, при една от контраатаките на гостите, Калоян Сашев наказа колебливата отбрана на "Чавдар", отбелязвайки второ попадение за гостуващия тим. Минути след отбелязването на втория гол голмайсторът напусна принудително терена. Централният нападател на гостите бе ударен без топка от противников състезател, но това остана незабелязано от главния рефер.

Победата има и своята историческа стойност, тъй като е първата победа като гост за новосформирания общински футболен клуб. По-рано през сезона, футболистите на ФК "Червен бряг" на няколко пъти имаха възможност да запишат победа при свое гостуване, но допускаха изравняване в последните минути.

След края на срещата, треньорът на ФК "Червен бряг" Илиян Здравков заяви, че през втория полусезон в състава ще бъдат привлечени няколко нови попълнения. Целта на отбора остава класиране сред първите 6 тима в таблицата - позиция, която изглежда напълно постижима с оглед точковия актив на клуба.

Share

С ПОДКРЕПАТА НА

ПАРТНЬОРИ

СНИМКИ

ВИДЕО РЕПОРТАЖИ