НОВИНИ

Тимът на ОФК Червен бряг завърши сезона с разгромна победаОтборът на ОФК Червен бряг приключи сезон 2009/2010 с победа с 4:1 над гостуващия тим на ФК "Чавдар" (Бръшляница). Срещата изправи един срещу друг два от претендентите за класиране на четвъртата позиция в крайното класиране.

Двубоят започна с 30-минутно закъснение, наложено от проблеми на гостите с окомплектоването на състава. В крайна сметка тимът на ФК "Чавдар" се появи на Градския стадион в Червен бряг, но само с 10 души в стартовия лист.

Въпреки проблемите, гостите се държаха достойно през първите 45 минути, в които домакините рядко стигаха до по-сериозни положения. Все пак положения не липсваха, а след пропуски на Димов, Сашев, Кръстев и Георгиев, дойде ред и на младока Драгомир Петров да изпробва рефлекса на противниковия страж. Петров овладя една висока топка, изпратена във вратарското поле на гостуващия тим, след което се пребори с двама от защитниците на "Чавдар" и отбеляза отблизо за 1:0. При този резултат завърши и първата част.

На почивката старши треньорът на "Червен бряг" Илиян Здравков направи първата промяна в своя състав - в игра се появи халфът Бойко Маринов, който покачи резултата на 2:0 само десет минути по-късно. При поредното центриране в наказателното поле на гостите централният бранител Васил Василев свали топката на непокрития Маринов, който отбеляза в опразнената врата.

След попадението червенобрежкият тим заигра още по-освободено, а футболистите на "Червен бряг" решиха да посветят оставащите 30 минути на вярната си публика. В 63-та минута Велислав Иванов овладя топката на границата на наказателното поле на "Чавдар" и с елегантен удар прехвърли вратаря на гостите, покачвайки резултата на 3:0.

Последваха силни минути за тима на "Червен бряг", чийто нападатели пропуснаха още половин дузина чисти голови положения. На няколко пъти централният нападател Калоян Сашев бе близо до гола, а с пропуски се отличиха и халфовете Георги Георгиев и Бойко Маринов, чиито мощни удари бяха отразени от отлично игралия в днешната среща страж на гостите Светлин Иванов.

Отборът на "Чавдар" върна едно попадение в 86-та минута, когато капитанът Кирил Георгиев реализира спорен 11-метров наказателен удар, отсъден за нарушение на Велислав Иванов.

Само две минути по-късно Данаил Атанасов намери с далечен пас централния нападател Калоян Сашев, който реализира за 4:1, оформяйки крайния резултат в срещата.

Със спечелената победа тимът на ОФК Червен бряг събра актив от 44 точки, което му отрежда 4-та позиция в крайното класиране. Въпреки това, отборът може да заиграе още от следващия сезон в Северозападната В АФЛ. Решението за бъдещо участие на тима в по-горния ешалон ще бъде взето на общо заседение, на което освен ръководството на ОФК Червен бряг, ще присъстват и представители на Община Червен бряг.Share

С ПОДКРЕПАТА НА

ПАРТНЬОРИ

СНИМКИ

ВИДЕО РЕПОРТАЖИ