НОВИНИ

ОФК Червен бряг с важни точки в борбата за първото място


Тимът на ОФК Червен бряг разгроми временния лидер ФК Пелезо Пелишат в дерби срещата на 9-тия кръг на Плевенската А Областна футболна група. Футболистите на червенобрежкия тим нанесоха второ поражение на състава на ФК Пелезо, побеждавайки го пред собствена публика с внушителното 5:2.

Двубоят се разви по прекрасен начин за домакините, които веднага след първия съдийски сигнал изнесоха топката в предни позиции и не отстъпиха инициативата до последната минута на срещата.

В герой за домакините се превърна централният нападател Калоян Сашев, който отбеляза 4 попадения във вратата на гостите. Веднъж се разписа и бранителят Георги Петков.

Въпреки че стигаха рядко до вратата, пазена от Веселин Ганчев, играчите на ФК Пелезо успяха да отбележат 2 попадения, с които загатнаха за добрата форма, в която се намираше нападението на тима през последните срещи, но силите им стигнаха само до там.

Така отборът на ОФК Червен бряг се доближи само на 1 точка от лидера във временното класиране, преди гостуването на ФК Ботев Комарево.

Срещата от 10-тия кръг на шампионата започна с натиск на домакините от Комарево, които получиха няколко удобни възможности за отбелязване на гол.

В средата на първата част съставът на Червен бряг постепенно отне инициативата и на свой ред организира няколко скоростни атаки. До края на полувремето обаче до гол в една от двете врати не се стигна.

В 48-та минута Тихомир Боцов отбеляза хладнокръвно за 1:0 и доближи гостите до 3-те точки. В даденото от главния съдия продължение обаче бившият футболист на Спартак Плевен Даниел Островски развали празника на момчетата на Илиян Здравков, отбелязвайки от пряк свободен удар за 1:1.

С новите 4 точки отборът на ОФК Червен бряг събра актив от 21 точки, които му отреждат 3-та позиция в класирането - на 3 точки от водача ФК Пелезо и на една зад миналогодишния първенец, състава на ФК Мизия Кнежа, който е и следващият противник на Червен бряг.

Share

С ПОДКРЕПАТА НА

ПАРТНЬОРИ

СНИМКИ

ВИДЕО РЕПОРТАЖИ