НОВИНИ

Нова служебна победа за ОФК Червен бряг

 

Съставът на ОФК Червен бряг спечели служебно домакинството на ФК Левски Сухаче с 3:0.

Един от най-слабите двубой на водения от старши треньора Илиян Здравков футболен отбор продължи само до 75-та минута, когато почти цялата формация на гостите от Сухаче се скупчи около главния съдия Радослав Левашки, негодувайки от отсъдения втори наказателен удар в полза на домакините. Продължилите около минута грозни сцени станаха причина за предсрочното прекратяване на двубоя от страна на рефера, а ден по-късно регионалният съвет на БФС в Плевен реши, на свое извънредно заседание, да присъди служебна победа в полза на ОФК Червен бряг.

Срещата започна добре за домакините, които получиха правото да изпълнят 11-метров наказателен удар след само 10 минути игра. Петко Кръстев напредна по десния фланг на атаката на червенобрежкия тим и центрира коженото кълбо в наказателното поле на ФК Левски, но бранител на гостите пресече паса с ръка, което не остана незабелязано от страничния рефер. Зад топката застана ветеранът Георги Георгиев, чийто изстрел изпрати коженото кълбо в аут.

След наказателния удар играта бе съсредоточена предимно в централната част на терена, а непрестанните грешки на състезателите на двата тима рагневиха стотиците фенове, посетили футболната среща.

След няколко добри спасявания на отлично игралия в срещата вратар на гостите, и бивш страж на ОФК Червен бряг, Петър Ралиновски, играчите на ФК Левски (Сухаче) стигнаха до гол при първото си сериозно положение. В 45-та минута на двубоя бившият бранител на червенобрежкия тим Тихомир Боцов навлезе в половината на домакините и подаде коженото кълбо към Георги Ванков, който преодоля Александър Александров и пусна топката успоредно на голлинията, където Марин Иванов наказа некоординираните действия на Веселин Ганчев и бранителите пред него за 1:0.

И през втората част двата състава владееха коженото кълбо предимно в центъра на терена, но по-често стигаха до удобни положения за отбелязване на попадение. Играчите на ОФК Червен бряг се нуждаеха от задължителна победа, в опита си да увеличат преднината на върха, и, както често се случва, големите очаквания донесоха огромно напрежение в отбора. Футболистите на Илиян Здравков се надпреварваха да пропускат чисти положения, като с най-сериозни пропуски се „отличиха” централният нападател Калоян Сашев, Георги Георгиев и Галин Великов.

В 69-та минута на срещата Калоян Сашев получи далечен пас от Георги Георгиев, спря топката с гърди, но полседвалият му удар попадна в ръцете на Ралиновски.

Две минути по-късно, след поредица от рикошети, коженото кълбо попадна в краката на Галин Великов, който не успя да отбележи от непосредствена близост, изпращайки топката в главата на бранител на ФК Левски.

След още две минути Калоян Сашев напредна по левия фланг, елиминира двама защитници на ФК Левски, но бе спънат на границата на наказателното поле. Свободният удар бе изпълнен от влезлия минути по-рано Иван Хинов, който центрира остро в пенала на гостите, но Ралиновски отново бе на мястото си, избивайки топката в 10-ти корнер за домакините.

След изпълнението на ъгловия удар Георги Георгиев бе повален в близост до наказателното поле на гостите, а Радослав Петров отсъди нов пряк свободен удар в полза на ОФК Червен бряг. Центрирането на Георгиев затрудни максимално бранителите на сухашкия тим, които не успяха да изнесат топката в по-предни позиции, и, в създалото се разбъркване, Велислав Иванов спря добре кълбото с гърди, но преди да нанесе удар бе повален в гръб, а реферът не се поколеба да отсъди нов наказателен удар за Червен бряг.

В протестите за отсъденото нарушение се включиха 8 състезатели на гостите, а след "усмиряването" им, от страна на охраната на Градския стадион в Червен бряг, главният съдия прекрати срещата.

След присъдената служебна победа отборът на ОФК Червен бряг увеличи увеличи преднината си пред преследвачите в класирането, където ФК Пелезо и ФК Мизия-2005 размениха своите места. Тимът от град Кнежа взе гостуването си на ФК Светослав (Лепица) с 4:0, а ФК Пелезо (Пелишат) загуби ценни 2 точки при визитата си на ФК Ювентус в Малчика, завършвайки 3:3.

В следващия двубой ОФК Червен бряг приема друг общински тим – съставът на ФК Червена звезда (Глава). Срещата е в понеделник (25.04) и е с начален час 17:00ч.

 

Share

С ПОДКРЕПАТА НА

ПАРТНЬОРИ

СНИМКИ

ВИДЕО РЕПОРТАЖИ