НОВИНИ

Извадиха и върнаха "Партизан" в групата в рамките на денонощие (Хронология)

 

Отборът на "Партизан" (Червен бряг) бе изхвърлен, а в последствие върнат в състава на Северозападната В група, в рамките на 24 часа. Причина за изваждането на "червенобрежкия" тим бяха сцените, които се разиграха по време на срещата с отбора на "Ботев" (Луковит). Предлагаме Ви хронология на събитията, проследени от информационния сайт "Велико Търново Спорт":

31.10.2013, 13:50ч.: Изхвърлиха "Партизан" от "В" група!

"Отборът на “Партизан” (Червен бряг) бе изхвърлен от състава на Северозападната “В” група. Както вече стана ясно, инциденти доведоха до прекратяването на мача в Левски между символичния домакин “Ботев” (Луковит) и “Партизан” (Червен бряг) в 41-ата минута. След мача по медиите информация се появи едностранно само от Червен бряг, откъдето обявиха, че не знаели защо реферът Станислав Ставров е прекратил мача. Зоналният съвет на БФС изиска пълния видеозапис от срещата, както и подробни доклади от длъжностните лица и комисиите заседаваха днес.

Представителният отбор на „Партизан” (Червен бряг) е изваден от състава на Северозападната „В” група, като санкцията е наложена по чл 28, ал. 1 от Дисциплинарния правилник. Освен това е наложена глоба на клуба в размер на 500 лева. Санкцията е заради напускането на терена на група играчи към края на първото полувреме на срещата, съобщиха от Дисциплинарната комисия към ЗС на БФС.

Трима футболисти – Елин Петков, Кирил Вълов и Цветан Петров, са извадени от футбола за една година, реши Дисциплинарната комисия. Получилият червен картон за блъскане на рефера Станислав Ставров – Иво Върбанов от “Партизан”, е със спрени права за три срещи. Изгоненият за груба игра от терена негов съотборник Стефан Христов е наказан за един мач.

Тъй като срещата бе прекратена в 41-ата минута при резултат 2:0 за отбора на „Ботев” (Луковит), Спортно-техническата комисия присъжда още три гола на тима и крайният резултат става 5:0 за символичните домакини.

“Партизан” е обжалвал решенията на Дисциплинарната комисия пред Зоналния съвет на БФС, който е по-висш орган, и очаква неговото решение."

 

01.11.2013, 12:58ч.: Върнаха обратно "Партизан" в групата:

"Отборът на „Партизан” (Червен бряг) бе върнат обратно в състава на Северозападната „В” група. Ден по-рано Дисциплинарната комисия към ЗС на БФС обяви, че изважда тима от третия ешелон и наказа за по 1 година трима състезатели заради групово напускане на терена по време на мача с „Ботев” (Луковит).

От „Партизан” обжалваха наказанието си и Зоналният съвет на БФС във В. Търново днес e уважил жалбата им. На своя сбирка днес зоналните и областни шефове са решили, че напускането на терена е по вина на президента на клуба и той следва да носи последствията и отмениха решението на подопечната си комисия.

„Партизан” е наказан с последно предупреждение за изваждане от групата и глобен с 500 лв. Освен това 500 лв. глоба е наложена и на президента на клуба заради разпореждането играчите да напуснат терена. На тримата футболисти Елин Петков, Кирил Вълов и Цветан Петров, които бяха извадени за по 1 година от футбола, се възстановяват състезателните права”, обявиха от Зоналия съвет на БФС.

Остават наказанията само на Иво Върбанов от “Партизан” от 3 мача заради блъскане на главния съдия и на Стефан Христов от 1 мач за груба игра за червените им картони, получени по време на мача.

Така тимът от Червен бряг продължава участието си и в неделя от 14:00 ч. ще приеме „Спартак” (Плевен) в мач от 12-ия кръг на „В” групата. Служебният резултат от мача „Ботев” (Луковит) – „Партизан” 5:0 от въпросната среща се запазва."

 

Share

С ПОДКРЕПАТА НА

ПАРТНЬОРИ

СНИМКИ

ВИДЕО РЕПОРТАЖИ